A partir del dimecres 20 d’abril, s’elimina l’ús obligatori de la mascareta en zones interiors. Tot i amb això, encara caldrà seguir utilitzant-la en hospitals i centres sanitaris, farmàcies, residències de gent gran, aglomeracions i en llocs de treball sense la ventilació i/o la distància de seguretat adequades. Després de dos anys fent-la servir de forma habitual en interiors i exteriors, encara, però, existeixen alguns dubtes sobre si la mascareta pot empitjorar la salut dental. I tu, encara ho penses?
En aquest article, des de la nostra clínica dental a Reus, t’expliquem per què és un fals mite.
Relació entre la mascareta i la salut dental
Aquesta creença s’ha popularitzat en els darrers anys, però cal tenir en compte que, per si sola, la mascareta no provoca cap mena de patologia bucodental. És a dir, mal alè o halitosi, càries o malalties periodontals.
Les causes d’aquestes afeccions bucodentals, en molts casos, estan relacionades amb els hàbits higiènics deficients i l’absència de revisions odontològiques i tractaments dentals.
Com pots mantenir la boca en un bon estat?
Facis o no servir la mascareta, per mantenir una boca sana, cal seguir una higiene diària exhaustiva i totes les recomanacions del teu dentista.
- Raspalla les dents després de cada àpat.
- Canvia el raspall de dents cada tres mesos o després de patir un refredat, la grip o la COVID-19.
- Neteja diàriament els espais interdentals i la línia de les genives amb seda dental i raspalls interproximals. En aquestes zones, s’hi acumulen restes de menjar i placa bacteriana. Precisament, la placa i la tosca són dos de les causes principals de l’aparició de la gingivitis, la periodontitis i el mal alè.
- No deixis de banda els tractaments dentals en curs i segueix sempre les indicacions del teu dentista.
I, per descomptat, fes-nos una visita, com a mínim, un cop l’any!
Si tens algun dubte o vols demanar-nos una cita, pots posar-te en contacte amb nosaltres als telèfons 977 592 234 / 683 607 887 o a través del formulari del nostre web.