Al mes de juny ja us vam parlar de tots els problemes que poden desencadenar mossegar-se les ungles.
No només resulta un hàbit que ens exposa a bacteris, que s’acumulen entre les nostres ungles i que en mossegar-les poden inserir en el nostre organisme, sinó que a nivell bucal, eren molts els problemes que comportava aquest mal hàbit:
·Desgast dental
·Alteracions a la mandíbula
·Lesions a les genives
Totes elles poden ser causants de la caiguda primerenca de les dents, i per això a Dental Esthetics hem volgut tornar a fer èmfasi amb aquest tema que afecta un 30% de la població mundial, però aquest cop no tant en el que fa les conseqüències, sinó les causes, per què ens mosseguem les ungles?
La tendència seria pensar que mossegar-se les ungles té a veure amb l’ansietat. Certament, podria ser un desencadenant, però diversos estudis han revelat que hi ha més darrere d’aquest acte.
Per una banda, es diu que hi ha una part d’herència familiar implícita en l’hàbit, un terç de les persones que es mosseguen les ungles, tenen dins el seu cercle proper un familiar que també ho fa.
Els psicoanalistes, creuen que es tracta d’una fixació oral, producte d’un trauma o manca durant el període de lactància o, mancada o excés de menjar en la més tendra infància.
També s’ha relacionat aquest hàbit amb trastorns obsessius compulsius.
O simplement va lligat a persones molt perfeccionistes, que enfront de les imperfeccions s’atabalen i acaben amb la frustració mossegant-se les ungles.
Com veieu, no hi ha només una causa, per això des de Dental Estheics us volem recomanar que en cas de no trobar la forma per deixar de mossegar-se les ungles, parleu amb un especialista que us pugui ajudar a reconduir el mal hàbit i evitar així mals majors per a la vostra salut, tant bucal com general.